Jangan Berani Nak Miliki Kereta Kalau 31 Perkara Penting Ini Pun Tak Tahu, Terutamanya No 23

Ok la tu kalau bley on. Cuma servise la filter untuk elak habuk masuk hidung kita dan buang sawang2 bagi nampak baru. Lepas 10 minit pasang balik filter dan cover aircond tu settle. bengkel aircond kereta -kerja memasang kondensor baru.. Masa ni matahari dekat betul-betul atas kepala.. Inilah Motor Blower yang menarik masuk habuk dan kotoran dalam kereta anda pergi ke Cooling Coil.

Assalamualaikum,Compressor jalan dan angin sejuk, bila mula2 ON, lepas sampai satu tahap compressor berhenti terus dan angin panas mula keluar. Hose aircond ni merupakan kali kedua aku tukar hujung tahun lepas aku pernah tukar juga gara-gara bocor.. Kalau korang perasan nampak tak getah tu macam berminyak..

Tetiba aircond kereta aku tidak sejuk masa aku ontheway gi jemput cik isteri dari pejabat sepanjang perjalanan hanya keluar angin panas je. Salam, sy nak alihkan indoor unit. Nak tutup paip gas yg mana atu untuk simpan gas dlm tabung?

Sebab tu ada orang cakap biar keluar duit sikit service aircond setiap tahun dari keluar duit selonggok macam aku kena ni.. Terduduk sekejab bila dengar kosnya lebih dari 1K.. Tentunya biaya servis akan lebih mahal, oleh oleh itu dalam artikel ini artikel ini akan dibahas mengenai reconmend servis aircond rumah murah terkini. Mulai dari servis aircond rumah murah Klang, servis aircond rumah murah Shah Alam. Jadi disebabkan memang dah genap 5 tahun aku pakai kereta tu dan memang langsung tak pernah service aircond tu.. Aku pun cubalah servey-servey pusat service aircond yang murah dan senang aku hantar..

Nak taknak kena buka lagi bumper depan.. Check compressor, kalau perlu tukar capsitor. Buat servising kat indoor gak. Make sure tekanan gas optimun. Mencegah lebih baik dari merawat.

Salam, sy baru pindah rumah, guna aircond lama, sblm ni aircond sejuk mcm biasa kt umah lama.. Baru sehari pakai dh x sejuk dan berbunyi bising. Bila technician aircond dtg kata piping tersumbat dengan minyak.. Aircond semua dh servis ngan topup gas. Technician dtg kluarkan minyak katanye..

Setiap kali masuk bengkel untuk servis, minta tolong abang-abang

pomen periksa kereta anda dari A to Z agar anda mudah tahu kalau ada masalah lain yang timbul atau

perlu ditukar. Merupakan salah satu pakar dalam membaiki dan menyelenggara aircond dan enjin untuk kenderaan di Kuala Terengganu. Perniagaan ini dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputera. Mcm mana yg dikatakan compressor hi-amp? Mcm mana cara guna clamp meter masa refill gas? Mohon pencerahan bos…

Kat situlah bocornya.. Bila kompresor dah tak bekerja dengan betul.. Maka tekanan yang kuat akan berlaku dah menyebabkan hose tu mudah bocor.. Itu yang tokey kedai cakap.. Kalau salah aku bohonglah korang..